achtergrond grond

Het Nieuwe Werken

Na bijna 20 jaar ondernemerschap, als eigenaar van een adviesbureau met gemiddeld circa 10 medewerkers, heb ik in 2011 besloten om mijn bedrijf te verkopen en als éénpitter verder te gaan.

De keuze voor het werken als zelfstandig adviseur heb ik met name ingestoken vanuit de vele mogelijkheden die het nieuwe (samen)werken biedt. Mijn ideeën over huisvesting, netwerk, specialisatie en ondernemerschap kan ik vanuit deze keuze prima verenigen.

Als huisvesting heb ik, naast een prima kantoor in Terwolde, gekozen voor Loods 570 in Deventer. In deze oude industriële loods maak ik gebruik van een unieke werkplek voor zelfstandig ondernemers. Een loods vol ideeën, inspiratie en ervaring. Een plek waar ik mede-ondernemers als collega’s heb. Met recht een ruimte om ‘te delen’.

Vanuit mijn keuze om als zelfstandig adviseur door te gaan, probeer ik mijn zakelijke netwerk in de vastgoedsector op een unieke manier te koppelen aan mijn netwerk binnen de bodemadviesbranche. Uitgangspunten hierbij zijn op een ondernemende manier (leren) delen en co-creëren vanuit het besef dat we leven in een netwerksamenleving waarin iedereen en alles met elkaar is verbonden.’

Doordat ik overtuigd ben van mijn meerwaarde voor mijn opdrachtgevers, mede door de bewuste keuze voor het specialiseren in de vastgoedsector, zie ik mijzelf als complementair aan de bestaande bodemadviesbureaus waar ik mee samenwerk. Naast het feit dat ik deze bureau regelmatig voor mijn advisering inschakel, is er derhalve ook sprake van specifieke werkzaamheden voor deze adviesbureaus op de gebieden waarin ik complementair ben.

De veranderende samenleving van bezit naar gebruik, de opkomst van de deeleconomie (de economie van het delen) en ketensamenwerking waarbij wordt gezocht naar coöperatieve oplossingen, zijn voor mij dé uitdagingen om als zelfstandig ondernemer in mee te bewegen en te anticiperen.